dissabte, 23 de febrer del 2008

La vida en un poble

Viure en un poble té la seva particularitat. Potser fins i tot interessant.
Viure en un poble com Flix, és diferent.
Un dels aspectes que fa que Flix sigui especial, és la seva divisió per zones: el barri, les casetes, el poble i, les relativament noves, com la bassa o els xofars.
Jo he nascut a les casetes i hi visc.
Fins ara, sempre que he parlat de Flix ho he fet amb orgull. Però començo a estar decebuda.
Ser de Flix comporta, com a tot arreu, pagar religiosament els impostos municipals, que han de servir, entre altres coses, per mantenir, reparar i rejovenir, tots els indrets del municipi que necessiten actuacions.
Han de servir també, per, quan arriba alguna festa, que tots els veïns se'n sentin partícips.
Això a Flix, no passa.
Només interessa rentar-li la cara al centre del "poble".
Tant se val que fora de l'av. Catalunya i el carrer Major, tinguem els carrers amb forats, els bancs per la gent gran rovellats, dues papereres per replegar la merda de tots els gossos del poble, zones verdes sense verd, per a que els nens i els grans, recullin les pedretes i les portin amb tota la il·lusió a les seves cases.
Tant li fa que per festa major, la cercavila no pugi a les casetes, o al barri o a la bassa. Menteixo. Si hi ha pubilla, sí que hi van, amb l'autobús, directe fins la porta de casa.
Tant se val que arribi el nadal. Bé, només arriba al "poble". Hem d'estalviar. Però jo he de contribuir a que el carrer Major i l'av. Catalunya, estiguin ben il·luminades.
Que bonic que és viure a Flix!
En altres indrets, viure a la zona alta, significa privilegis.
A Flix, viure fora del centre neuràlgic suposa, per exemple, que la gent gran, que n'hi ha, amb problemes de mobilitat i, que no tenen vehicle, els caps de setmana, es vegin limitats a passejar des de les "18 casetes" fins al camp de futbol.
No poden baixar i pujar del poble per anar al cinema, o als jubilats, o a tirar pedres al riu. No hi ha servei municipal d'autobús, servei que els dies laborables tampoc no està sempre garantit.
Que bonic que és viure a Flix, a costa de les seves barriades!!

1 comentari:

eva_yam ha dit...

Molt bona reflexió! estic totalment d'acord amb tu!

Les fotos molt bones! molt encertades! em sonen totes ja que també visc a la zona privilegiada de Flix! jejeje

Felicitats pel bloc!
Eva_yam