diumenge, 16 de març del 2008

L'Església, els nous pecats i la crisis de fe

Intenten de totes les maneres possibles estar a la capçalera de les notícies.
En plena campanya política, ens han intentat “guiar” en el nostre vot.
Ara, un cop passades les eleccions i, vist que la majoria de votants no els hi hem fet cas, tenen por de perdre protagonisme i adeptes.
Així, han aprofitat la Setmana Santa, per anunciar-nos que els pecats capitals, ja no són 7 com ens van obligar a aprendre quan érem petits.
Si ja teníem clar, que segons ells, i en resum, tot lo bo és pecat, ara és pecat tot lo bo i tot lo dolent.
Però ells són els primers que s’haurien d’aplicar “el cuento”, per què una de les altres coses que ens han inculcat en la obligada educació catòlica que hem sofert tots els que no hem tingut altra opció, és que s’ha de predicar amb l’exemple.
Si heu tingut la sort de poder visitar el Vaticà, haureu quedat meravellats per l’edificació i les nombroses (i caríssimes) obres d’art que s’hi guarden.
Si un dels nous pecats diu més o menys : “no t’enriquiràs fins a límits obscens a expenses del bé comú “, doncs això, que s’ho facin mirar.
Malgrat tot això, a mi m’agrada la Setmana Santa per diversos motius. Tinc 4 dies de festa.
El divendres sant, vaig a les creus i havent baixat, passo per la pizzeria a gaudir d’una xocolata calenta amb coca i pa torrat. A l’hora de dinar i, com que no es pot menjar carn, dino a casa els pares bacallà amb carxofa i ou dur, plat amb el que pots veure els àngels. Únic. A la nit, processó del Sant enterrament.
Dissabte caramelles. Impressionant.
Diumenge, exhibició dels armats i a observar amb atenció les “desmes” de la samaritana. Repartiment de mones.
Dilluns esclat final. Diada del Remei i processó de l’encontre. Cantada dels gojos a l’església i fins l’any vinent.
M’encanta la Setmana Santa de Flix i reconec l’esforç de tota la gent implicada en els diferents actes, els quals, segurament tenen aquella fe veritable.
Jo no sóc catòlica practicant, però sí devota convençuda de les tradicions del meu poble.

Bona Setmana Santa.

1 comentari:

Laia ha dit...

Crec que és una de les coses que més trobaré a faltar... els armats, aquella tremolor quan els tambors et passen per davant, la mona, i menjar-me-la dilluns de Pasqua a l'ermita amb tota la ressaca (no ens enganyem, dilluns tots tenim ressaca :P)...

Disfruteu la Setmana Santa de part meva!