diumenge, 14 de setembre del 2008

“XIM PUM”

L’estiu s’ha acabat, i amb ell queda conclòs tot el període de festes estivals.
No seré jo aquest any qui fiqui el dit a l’ull per valorar uns actes organitzats per tal d’acontentar a tothom. Ja hi ha qui ho ha fet, amb més o menys encert, però que com a mínim ha aconseguit encetar un debat força concorregut.
Com a incís i perquè la sang em bull, només comentar que, tot i l’encert de portar grups de versions, hi ha la darrera franja horària de les nits de festa major, mancades de qualsevol atractiu per la gent invisible, entenent per invisibles els “quarentons”.
Per que malgrat que pugui molestar a algú, els qui tenim ganes de gresca, tot i tenir aquesta edat, ens hem “fotut de fàstic”.
Alguns o molts hem anat a les revetlles de la pista, alguns en són socis, altres com per exemple jo, no ho han estat mai o han deixat de ser-ho al adonar-se’n que l’únic que fèiem era mantenir una entitat caduca i mancada de cap interès per redreçar-se.
Quí ho gestiona s’omple la boca dient que “molts pobles voldrien tenir unes instal·lacions com les que té la social”.
Potser sí, però la despesa que ens suposa als socis i als no socis de Flix, ens compensa de tenir-les?
Realment de què em serveixen aquestes instal·lacions?
O si més no, per què han d’ésser privades si al final hem de cobrir les pèrdues amb els impostos que paguem tot el poble?
Casualment avui, celebren la diada del soci, per què no demà, o el cap de setmana vinent la diada del contribuent flixanco?
Bé, no vull fer mala-sang, ara el que toca és pensar amb els nadals, perque a Flix sóm així, saltem de festa en festa, com a mínim de pensament.
Quan acabem de cantar els goigos del remei, diem: d’aquí a quatre dies festa major; un cop s’acaben els focs pensem: ara arribarà el fred i en un no rés ja tenim aquí els nadals.
I així anem passant el dies, marcant-nos objectius festeros, que és en definitiva, una manera com una altra de passar el temps.
De moment però, l’estiu s’ha acabat. XIM PUM!!